SCHOLEN
Ook op school kom je soms in aanraking met verlies en rouw. Je kunt denken aan echtscheiding, ernstige ziekte,( naderend) overlijden. Ik geef advies aan scholen en docententeams bij ‘Rouw op school’.
Tevens heb ik diverse workshops en trainingen ontwikkeld om docenten te trainen en bekend temaken met de impact van rouw op kinderen en jongeren.
ZORG
In je werk wordt je regelmatig geconfronteerd met ziekte, afscheid nemen en sterven. In de organisatie leveren jullie zo goed mogelijk zorg rondom de dood. Maar wat doet dit gegeven met jou? Als professional en als mens. Wat heb jij nodig om je werk goed te kunnen blijven doen?
BEDRIJFSLEVEN
Per jaar krijgen ongeveer 250.000 mensen te maken met een overlijden in hun directe omgeving.ongeveer 40% van deze mensen meldt zich voor korte of langere tijd ziek. Hoe ga je in je organisatie om met collega’s in rouw? Als werkgever wil je zorg bieden maar heb je ook een organisatie draaiende te houden. Mijn advies en training geeft handvatten om op een zorgvuldige manier te leren omgaan met rouw in de organisatie, met oog voor het bedrijfsbelang En vanuit zorg voor de werknemer ( in rouw)
BURONAZORG ADVIES, TRAINING EN BEGELEIDING OP MAAT. Workshop en training worden altijd in overleg met u samengesteld. Een aantal voorbeelden van workshops:
Workshop 1; Rouwen is geen ziekte maar kan wel ziek maken. In deze workshop krijg je basisinformatie over wat verlies en rouw in een mensenleven kan betekenen. Je krijgt zicht op de diversiteit aan rouwuitingen en de rouwtaken waar mensen mee te maken krijgen in een rouwproces. Tevens krijg je praktische tips en advies om ( in een organisatie) om te gaan met dit thema.
Workshop 2; Kinderen en Jongeren in Rouw. Deze workshop is toegespitst op kinderen en jongeren in verlies en rouw. Wat zijn mogelijk rouw uitingen van jongeren? Wanneer moet je je zorgen maken en hoe kun je ze als leraar, hulpverlener,volwassene ondersteunen? Een workshop met veel praktische handreikingen en tips.
Workshop 3: Zelfzorg in de Zorg. Deze workshop is specifiek voor medewerkers in de zorg, hulpverlening en verpleging. In deze workshop staan we stil bij de impact van je werk op jou. Er is aandacht voor een goede balans tussen betrokkenheid en professionele afstand en zorg voor jezelf ( en voor elkaar in het team) Een workshop die in het teken staat van stilstaan bij je eigen visie en behoeftes , tevens is er veel ruimte voor collegiale uitwisseling.
KOSTEN:
Workshops duren 3 uur. Neem contact op voor een kostenoverzicht.
Onder andere de volgende organisaties gingen u voor: * Centrum voor Levensbeschouwing; workshops voor GVO-docenten * Intermezzo;nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Diverse avonden voor gastvrouwen en/of gasten. * De Passerel:Dienstverlening aan mensen met een beperking, Apeldoorn * DOKH: Scholing-, en deskundigheidsbevordering voor de eerstlijn (huisartsen,psychologen,verloskundigen) * Ventura Thuiszorg;Training voor verzorgenden/verpleegkundigen * RoyalCare Thuiszorg:Training voor verzorgenden/verpleegkundigen terminale thuiszorg * Mantelzorg Oude Pekela *Profit opleidingen: Zwolle en Amersfoort *Vereniging van zorgboeren Oost Gelderland. * WIJZ, Zwolle * CEDIN, Drachten * Politie Gooi en Vechtstreek. * KMBV te Deventer ( opleidingstraject; medewerker maatschappelijke zorg) * ‘kLeef Apeldoorn, *Stichting Jonge Helden, *Sein epilepsiekliniek Zwolle,*Zorgburo De driehoek, Echten,*Intermezzo, Zwolle,*Damen Shipyards, Gorinchem. Tinten groep , sociaal en maatschappelijk werk Noord Nederland, * NoordWest Ziekenhuis Groep Den Helder,
* Yarden Vereniging, * Eleos- ggz, Assen, * Ons Welzijn , Oss