Henriette Doosje
Na afronding van de opleiding maatschappelijk werkende en twaalf jaar werkervaring in de jeugdhulpverlening volgde Henriette Doosje een posthbo-opleiding supervisie- en begeleidingskunde en diverse trainingen en opleidingen op het gebied van verlies, rouw en trauma. Ook werkte ze ruim tien jaar als docent en supervisor bij de opleiding Social Work van Hogeschool Windesheim. In 2004 richtte ze BuroNazorg op. Vanuit BuroNazorg verzorgt ze opleidingen, trainingen en supervisie op het gebied van verlies en rouw. Van 2004 tot mei 2022 had ze bovendien een eigen praktijk voor rouwbegeleiding van kinderen en volwassen.
Deze jarenlange kennis en kunde als begeleider, supervisor en als opleider neemt ze mee in haar trainings-, en opleidingsaanbod.
Nick Schers
Nick is beeldend creatief therapeut, rouwbegeleider en eigenaar van Op beide benen. Deze kennis en vaardigheden neemt hij mee als docent bij BuroNazorg.
‘Ik heb er geen woorden voor…” hoor ik mensen vaak zeggen als zij praten over ingrijpende gebeurtenissen in hun leven. Door creatieve werkvormen in te zetten, komen gesprekken weer op gang. Gedachten en emoties krijgen vorm en soms wordt letterlijk zichtbaar waar in het proces de pijn of blokkade zit. Als docent wil ik cursisten laten ervaren wat de kracht van beeldend werken kan zijn. Door brede, toegankelijke opdrachten te geven, wil ik hen inspireren om hiermee zelf aan de slag te gaan binnen de setting waarin zij werkzaam zijn.’
Naast rouwbegeleider is Nick inmiddels tien jaar werkzaam bij Pluryn, vanaf 2021 als integraal manager: verantwoordelijk voor zes teams/locaties (LVG+ met bijkomende psychiatrische- en gedragsproblematiek).’
Mettelina Baarda
‘Sinds 2011 ben ik actief in mijn eigen praktijk Aandacht voor Verlies en Rouw. Persoonlijke verliezen hebben ervoor gezorgd dat ik anders in het leven ben gaan staan en een andere richting aan mijn (werk)leven heb gegeven.
Ik ben me door mijn eigen zoektocht bewust geworden dat het soms heel prettig is dat iemand onbevooroordeeld een poosje met je meeloopt en je soms liefdevol een spiegel voorhoudt. Door aandacht te geven aan je verlies en rouw mag het er ècht zijn en kan het verlies een andere vorm aannemen, zodat je beter in staat bent het verlies met je mee te dragen.
Na de hbo-opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening, coaching en counseling ben ik mij middels veel diverse scholingen en trainingen gaan verdiepen en specialiseren in verlies en rouw (zo heb ik de basisopleiding Rouwbegeleiding bij BuroNazorg zelf ook gevolgd).
Ik neem vol enthousiasme mijn kennis en ervaringen (schoolmaatschappelijk werker bij ROC ‘de Friese Poort’, trainer bij 113 zelfmoordpreventie en mijn eigen rouwbegeleiding-praktijk) mee om jou te ontmoeten op het intensieve maar ook mooie “verlies- en rouwpad.’
Margriet Wentink
Margriet Wentink is trainer en oprichter bij Interakt Tiel, centrum voor meergenerationele psychotraumatologie. Zij is gespecialiseerd in het werken met Interactieve Zelf-Resonantieprocessen en verzorgt hierover voor diverse doelgroepen workshops, lezingen, trainingen en opleidingen.
Vanaf 2005 specialiseerde Margriet zich in de traumaverwerkingsmethode van dr. Franz Ruppert, wiens werk ze introduceerde in het Nederlands taalgebied. Margriet was medevertaler van een aantal van Rupperts boeken naar het Nederlands en publiceerde een aantal boeken.